Malet kaffe

Hvorfor du skal male din egen kaffe

Hvorfor er det bedst at bruge kaffekværn til den gode kaffe? De fleste mennesker oplever ikke besvær med at male deres kaffe, der er i sin enkelthed nemt. Den enkle sandhed er denne, det er ideelt at kværne kaffe og selv brygge den. Her er en sjov test; åbn en pose med malet kaffe. Oplever du duften? Undersøg kaffen i supermarkedet. Duft til alle kafferne. Kan du dufte forskellene? Du vil opleve forskellige dufte, og på samme smager kaffe også forskelligt. Årsagen til at man formaler, er for at få større overflade til at trække mere kaffesmag fra bønnerne. Når du maler kaffen udsættes kaffegrumset for luft, så smag og duft begynder at opløse sig. Det er bedst at brygge kaffen lige efter at man har kværnet kaffen for den optimale smag. At anvende en kaffemølle og anvende den til selv at male sine kaffebønner hjemme vil give dig den bedste oplevelse og glæde ved kaffe.

Kaffekværnen er vigtigt for en god kaffe

Kværnen er den første ting man bør overveje, før man laver kaffe. Kværnen skal producere en jævn maling. I burr-kværne er bønnerne er placeret i tragten og løber igennem møllen én gang. Disse kværne fås både manuelle eller automatiske. En elektrisk kværn kan være ideel til personer der ønsker at nyde frisk kaffe men har en travlt hverdag. Hvis man ønsker oplevelsen og nøjagtigheden i selv at forberede sine bønner, vil den manuelle kværn være løsningen for dig. Blad kværne er de almindelige kværne de fleste mennesker har i deres hjem og man kender dem på deres larm. Blad kværnen er billig men det er svært at opnå den samme maling hver gang.

Vælg kun de fineste kaffe du kan finde. Det er vigtigt altid at kontrollere datoen for kaffens ristning. De ideelle kaffebønner til at kværne er ristet for ikke mere end seks dage siden. Når du opbevarer bønnerne skal du sikre, at det er lagret i en lufttæt beholder. Du bør være yderst opmærksom med at kontrollere vakuumpakningerne når du køber kaffebønner. Undersøg om bønnerne er udvidet og mødes tæt på indpakningen, fordi det betyder bønner har mistet deres kvalitet. Det sker når bønnerne frigiver kuldioxid som sker som led i forældelsesprocessen.

Læs fleregode råd om at male kaffe.

Finheden afgør hvilken smag du får ud af dine bønner

Når du har valgt dine kaffebønner er du klar til at kværne. Tilpas kværnen efter den finhed du ønsker. Hvis du bruger en manuel kværn skal du tage hensyn til, at der faktisk er indstillingsmuligheder i håndtaget. Den 1. møtrik udnyttes til at justere den ønskede finhed og den 2. anvendes til beskytte grebet. For at få den perfekte maling skal man holde øje med kaffekværnen under hele processen. Find ud af hvilken størrelse du ønsker din kaffegranulat. Malingen er en ekstremt vigtig proces for kaffens smag. Det er vigtigt at opretholder kværnen ren hele tiden og at undgå at kværne andre urter eller korn i kaffen kværnen. Det vil ødelægge den perfekte kaffeoplevelse.

1 Response to Malet kaffe

  1. Pingback: Iggy

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *