Byggerådgivning

Byggerådgivning når der skal bygges om

Ombygning kan være en bekostelig affære hvis man ikke har styr på regler og byggelovgivning.

Når man skal investere i en ombygning, er det ofte en god idé at sikre sig god rådgivning. Byggerådgivning er med til at give dig merværdi som bygherre, fordi der er mange banditter derude i entreprenørverden. En byggerådgiver har til opgave at sikre dig mod disse slyngler så de ikke narrer alle pengene ud af dig eller din boligforening. Det er ofte en god idé at hente mindst to tilbud på byggerådgivning, da priserne ofte varierer meget.

Bygherrerådgivning er et andet ord for samme ting. Dette begreb anvendes dog ofte af professionelle, hvor det er almindeligt at have en bygherrerådgiver med på sidelinjen. En bygherrerådgiver kan varetage mange af bygherrens opgaver og forpligtelser, så som sikkerhedskoordinering, byggestyring, kvalitetssikring, udarbejdelse af byggeprogram og udbudsmateriale, myndighedsbehandling, mv.

Traditionelt er det arkitekter og ingeniører der varetager opgaver med byggerådgivning. Ofte tager arkitekten en fast procentdel af byggesummen for både at tegne og siden at udbyde projektet til underentreprenører og i visse tilfælde også at styre byggeriet. Man skal dog være varsom med at betale en fast procentsats for arkitektydelsen, for det giver jo arkitekten et incitament for at byggeriet skal blive så dyrt som muligt. Læs mere om byggesjusk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *